Stukadoorswerkzaamheden

Stucen (sausklaar, behangklaar)

Als uw muren en/of plafonds wel een opknapbeurt kunnen gebruiken is het tijd om te stucen. De definitie van stucen is het egaal afwerken van muren of plafonds met een cement- of gipslaag. De stuclaag kan worden aangebracht over verschillende gronden. Deze gronden zijn gipsplaten, metselwerk en beton. Stucen wordt onderscheiden in twee soorten stucwerk, namelijk als onderlaag en als eindafwerking.

Onderlaag

Als uw muren of plafonds beschadigd zijn, ongelijk zijn of scheuren vertonen kunt u door te stucen de ondergrond glad maken. De muren of plafonds zijn dan klaar voor voor behang en verf. De dikte van de laag van het stucwerk wordt bepaald door de stukadoor door te kijken naar de hoeveelheid beschadigingen, oneffenheden en scheuren. 

Eindafwerking

Stucen kan ook gebruikt worden om een mooie eindafwerking te creëren op muren of plafonds waarbij sauzen of behangen niet langer nodig is. De stukadoor brengt de stuclaag in de gewenste structuur (glad of korrelstructuur) en kleur aan, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

Schuurwerk

Schuurwerk is stucwerk dat in bijna elk interieur wel toe te passen is met als voordeel dat het egaal wit opdroogt en niet meer gesausd of behangen hoeft te worden. Door het gipsachtige karakter van schuurwerk wordt de vochthuishouding in huis op een goede manier geregeld. Het doel van schuurwerk is om de gewenste textuur aan te brengen in de gipslaag. Vaak wordt er fijn schuurwerk aangebracht, waarbij een fijne korrel zichtbaar is.

Spack- en spuitwerk

Spack- en spuitwerk is een moderne spuittechniek voor het afwerken van muren en plafonds waarbij u zelf de korreldikte kunt kiezen. Vaak worden er twee lagen aangebracht. De eerste laag is om de onderlaag glad te maken en om oneffenheden weg te werken. De tweede laag is de afwerklaag waarbij de zogenaamde korrellaag wordt aangebracht.

Pandomo (betonlook)

Pandomo is een exclusief product wat bestaat uit mineralen. Wilt u graag een bepaalde sfeer creëren in uw huis of bent u op zoek naar iets anders dan tegels voor in uw badkamer of toilet, dan is Pandomo een erg mooie manier om uw wanden af te werken. Pandomo is in verschillende kleuren te gebruiken, is naadloos en voelt glad aan. Geen wand is hetzelfde, omdat de kleuren in Pandomo handmatig worden aangebracht. Voor Pandomo in badkamers en toiletten wordt er een waterdichte coating laag als afwerking gebruikt.